Hlavní obsah

Charita vyhlásila sbírku na pomoc lidem po zemětřesení v Maroku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na pomoc lidem postiženým zemětřesením, které zasáhlo Maroko, vyhlásila Charita Česká republika sbírku. Podle dosavadních informací přišlo při zemětřesení o život přes tisíc lidí, ještě větší je počet raněných a těch, kdo přišli o střechu nad hlavou.

Foto: Profimedia.cz

Žena u poničeného domu v centru Marrákeše

Článek

„Charita Česká republika je připravena bezprostředně pomoci a zapojit se do poskytování humanitární pomoci. Pro lidi, kteří přišli o své domovy, je potřeba zajistit bezpečná shromaždiště, přístřeší, teplé jídlo, vodu a oblečení,“ uvedla humanitární organizace, která obratem vyslala do země své zástupce.

Sbírkový účet Charity ČR na pomoc lidem zasaženým zemětřesením v Maroku
55660022/0800variabilní symbol 400

Zemětřesení o síle 6,8 stupně mělo epicentrum nedaleko města Marrákeš. Nejvíce škod napáchalo v horských oblastech. V zasažených provinciích žije kolem 10 milionů lidí.

Čeští hasiči jsou připraveni vyslat do Maroka obratem speciální USAR tým, který se zaměřuje na vyhledávání osob v sutinách. Prozatím do země vyrazila dvojice hasičů, kteří na místě vyhodnotí situaci.

„Všechno připravujeme tak, aby mohl těžký USAR tým vyrazit na pomoc bezprostředně po jeho vyžádání,“ uvedli hasiči na sítí X, dříve Twitteru.

Noční zemětřesení v Maroku má už přes tisíc obětí

Svět

Reklama

Výběr článků

Načítám