Hlavní obsah

Z moře u Egypta vyzvedli už 148 těl utonulých migrantů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Káhira
Aktualizováno

Záchranáři u pobřeží Egypta nadále pátrají po utonulých migrantech, jejichž loď se potopila ve středu. Zatím jich podle agentury AP z moře vylovili 148.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranáři pátrají po utopených migrantech Video: AP

 
Článek

Plavidlo se stovkami migrantů směřovalo z egyptského přístavu Rašíd do italské Rosetty. Bylo přeplněné, na palubě se podle Úřadu vysokého komisaře pro uprchlíky (UNHCR) tísnilo okolo 450 lidí, egyptská státní agentura MENA dokonce dříve zmiňovala až 600 lidí.

Zachránit se jich podařilo 164. Mezi přeživšími je 111 Egypťanů, dalšími migranty byli obyvatelé Súdánu, Eritreje, Somálska a Sýrie. Guvernér guvernorátu Buhajra Muhammad Sultán řekl AP, že počet obětí vzroste o další desítky. Je mezi nimi i neupřesněný počet žen a dětí.

Foto: Mohamed Abd El Ghany, Reuters

Záchranáři odvážejí tělo utonulého migranta.

Ačkoliv nejvíc migrantů nadále míří do Evropy z válkou rozvrácené Libye, počty běženců, kteří přes Středozemní moře vyrážejí z Egypta, v poslední době rostou.

Egyptský zmocněnec Hišám Badr před třemi týdny v Evropském parlamentu prohlásil, že za nárůstem stojí dohoda Evropské unie s Tureckem o navracení. EU by proto podle Badra měla více finančně vypomáhat i Egyptu. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Češi se už na dovolenou do Egypta nebojí

Desetitisíce lidí vyrazí z České republiky na podzim k moři. Podle největšího prodejce zájezdů u nás, společnosti Invia, se lidé opět vracejí do svých...

U Egypta se potopila loď s 600 migranty

U egyptského pobřeží ve středu ztroskotala loď s migranty, nejméně 42 ze zhruba 600 lidí na palubě se utopilo. 154 běženců se podle listu Al-Ahrám dosud...

Výběr článků

Načítám