Hlavní obsah

Výbuch plynu v Číně zabil 12 lidí. Nemocnice mají nedostatek krve na záchranu desítek zraněných

– Peking

Výbuch plynu zabil časně zrána ve městě Š'-jen v provincii Chu-pej v centrální Číně 12 lidí, 138 jich zranil a desítky dalších se musely evakuovat. Exploze vedení plynu způsobila kolaps dvoupodlažní budovy, v jejíž dolní části se nacházel trh s potravinami a v patře několik lidí bydlelo, uvedl list China Daily.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Exploze v ČíněVideo: Reuters

 
Článek

Podle sdělení místních úřadů na sociální síti muselo více než 150 lidí do nemocnice, na 39 z nich je zraněno těžce. Úřady uvádějí, že záchranné práce pokračují, o příčině neštěstí ale zatím mlčí.

Podle čínské státní televize CCTV žádají nemocnice občany, aby na záchraný zraněných darovali krev.

Výbuch v čínské chemičce má 47 obětí včetně dětí ze školky

Svět

Na televizních záběrech jsou vidět záchranáři, jak šplhají přes rozbité betonové desky, aby se dostali k lidem uvězněným uvnitř. Lidé v ulici procházejí sutinami poškozených budov. Podle zprávy státních médií jsou mezi oběťmi především provozovatelé stánků a zákazníci, kteří přišli na snídani a obstarat si čerstvou zeleninu.

Podle agentury AP nejsou podobné smrtelné nehody v Číně výjimkou a na vině bývá obvykle nedostatečné dodržování bezpečnostních norem, špatná údržba a korupce mezi úředníky. Úřady odpovědné osoby sice přísně trestají, ale jejich touhu po zisku obavy z trestu často přehluší.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám