Hlavní obsah

Vlak v Brisbane nedobrzdil, skončil na WC

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brisbane

Osobní vlak ve čtvrtek nedobrzdil na slepé koleji nádraží na předměstí australského Brisbane Cleveland a vjel do budovy. Zastavil se až na toaletách, uvedl web The Australian. Při nehodě bylo strženo i trolejové vedení s trolejovým drátem. Zraněno bylo 14 lidí. Deset z nich skončilo na ošetření v nemocnici.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Brisbane vykolejil vlak a naboural do nástupištěVideo: Reuters

 
Článek

Cestující mohli vystoupit zadními dveřmi šestivozové soupravy. V nádražní budově zůstala uvězněná jedna žena na toaletě. Její pláč uslyšely 17letá Mikayla Gedeová a její kamarádka Emily Bensonová. „Vyrazily jsme dveře. Žena se dostala ven a řekla nám, že je v pořádku.“

Zachránkyně ještě dodala: „Bylo to tam úplně zdemolované. Zeď spadla.“ Vlak projel mužskými záchodky, které zničil a dostal se až do ženské části.

„Kdybych přišla o deset minut dříve, mohla bych stát na nástupišti a zemřít,“ dodala Bensonová. Vlak skončil deset metrů za betonovým zarážedlem na konci slepé koleje u nástupiště.

Příčina neštěstí se zjišťuje. Podle některých zpráv měla souprava problémy s brzdami a v některých stanicích nezastavila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám