Hlavní obsah

Vedení připojíme, až se naši hoši vrátí, vzkázali izraelští elektrikáři

Právo, brw

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odbory izraelské energetické společnosti IEC vstoupily do obtížných jednání o příměří mezi židovským státem a palestinským radikálním Hamásem. Podle Listu The Jerusalem Post oznámily, že nezačnou opravovat poničenou elektrickou síť v Gaze, dokud Hamás nevydá těla dvou izraelských vojáků a nepropustí civilistu Avrahama „Averu“ Mengistua.

Foto: Ibraheem Abu Mustafa , Reuters

Ilustrační foto

Článek

Vojáci Hadar Goldin a Oron Šaul padli v Pásmu Gazy za války Izraele s Hamásem v roce 2014. Mengistu, který je prý duševně nemocný, se tam vydal v témže roce údajně sám.

„Víme, že v tuto chvíli jde jen o prohlášení, protože tam (do Gazy) kvůli bojům nelze jít. Ale jakmile bude klid a naše vedení vydá pokyny k opravě linek, budeme požadovat návrat našich chlapců, než se do něčeho pustíme,“ řekl odborářský předák Miko Carfati.

Začalo platit příměří mezi Izraelem a Hamásem. Lidé v Gaze slavili v ulicích

Blízký a Střední východ

Podle informací, které unikly z vyjednávání o příměří, není vyloučeno, že Izrael podmíní skončení útoků na Gazu mj. právě vydáním těl vojáků. „Nesmíme podepsat příměří bez dohody o vydání našich chlapců,“ žádala včera Lea Goldinová, matka jednoho z vojáků, která zároveň poděkovala odborářům za jejich prohlášení.

Související témata:

Výběr článků

Načítám