Hlavní obsah

V Pákistánu zatkli agenta FBI s municí v tašce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karáčí
Aktualizováno

Na letišti v pákistánském Karáčí v pondělí zadrželi agenta amerického Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI). Měl v zavazadle nůž a náboje. Pákistánské úřady ho ve čtvrtek propustily na kauci, uvedl server BBC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Pákistánu zadrželi agenta FBIVideo: Reuters

 
Článek

Totožnost zadrženého potvrdilo americké ministerstvo zahraničních věcí. Jeho mluvčí Jen Psakiová uvedla, že agent měl v Pákistánu poskytnout běžnou podporu americkému atašé a zbraně v zavazadle byly nedopatřením. Joel Cox v něm kromě 15 nábojnic měl i zásobník.

Podle vyjádření pákistánské policie cestoval běžnou linkou do metropole Islámábádu.

Policie Američana obvinila v souvislosti s nedovoleným ozbrojováním. Soud ale později schválil jeho propuštění na kauci milión rupií (zhruba 200 tisíc korun) a předání americkému konzulátu.

Případ oživil vzpomínky na spolupracovníka CIA Raymonda Davise, jehož v Pákistánu zatkli před třemi lety v Láhauru, když zastřelil muže, o nichž se domníval, že ho chtěli přepadnout a okrást. Davis byl nakonec omilostněn a vydán do USA poté, co zaplatil rodinám obětí odškodné. Mnohé Pákistánce to pobouřilo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám