Hlavní obsah

V JAR spáchal sebevraždu vězeň spojovaný s Krejčířem

Trestanec, spojovaný s uprchlým českým podnikatelem Radovanem Krejčířem, spáchal ve věznici v jihoafrickém městě Porterville sebevraždu. V sobotu o tom informoval server Son.co.za.

Radovan Krejčíř u soudu v JAR

Článek

Podle webu byl čtyřiačtyřicetiletý Jack Watts Cloete na své cele sám a oběsil se na prostěradle. Okolnosti sebevraždy jsou předmětem celostátního vyšetřování. Jeho smrt mohla mít souvislost s plánovaným přesunem do věznice v Johannesburgu.

Jihoafrická média uvedla, že Cloete byl zadržen v roce 2014 a podle policie měl kontakty s Krejčířem i zavražděným vůdcem podsvětí Cyrilem Beekou. Ten byl zastřelen v roce 2011 a spekulovalo se, že Krejčíř má na jeho vraždě podíl.

Pětatřicet let za únos a mučení

Krejčíř žije v JAR od roku 2007. Byl tam odsouzen za únos a mučení bratra drogového dealera, který zmizel s 25 kilogramy pervitinu. Krejčíř za to byl odsouzen k 35 letům vězení, ale je obviněn i v dalších případech. V procesu s dalšími čtyřmi lidmi čelí obžalobě ze spoluviny na vraždě Libanonce Sama Issy.

V ČR byl Krejčíř odsouzen k 15 letům vězení za více než půlmiliardový daňový únik, snahu o vytunelování státního podniku Čepro, přípravu vraždy celníka a další trestné činy. Do JAR Krejčíř přesídlil ze Seychel, kam utekl při policejní razii ve svém domě v ČR. Jeho azylové řízení v JAR není ukončeno, což komplikuje žádost ČR o jeho vydání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám