Hlavní obsah

V Japonsku pátrají po opici, která útočí na lidi a napadla i kojence

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská policie pátrá po divoké opici, která za dva dny napadla nejméně deset lidí. Útoky začaly 8. července v okrese Ogori v prefektuře Jamaguči na jihozápadě země. Při nejvážnějším incidentu primát při vloupání do rodinného domu vážně poškrábal kojence, napsal deník The Guardian.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Místní policie vyhlásila v oblasti pohotovost. Na zvíře nastražila pasti a varovala lidi, aby nenechávali otevřená okna. Starosta rozeslal i letáky, aby si místní obyvatelé dávali pozor.

„Zrovna jsem vysávala, a když jsem uslyšela plakat dítě, otočila jsem se a zahlédla, jak dceru, která si hrála na podlaze, chytila za nohy opice. Vypadalo to, že se ji snaží odtáhnout ven,“ řekla místním médiím matka dítěte.

Tříletou holčičku v Číně napadla divoká opice a vláčela ji po ulici

Koktejl

Opice minulý víkend otevřela síťové dveře bytu v prvním patře a poškrábala na noze čtyřletou dívku, která utrpěla lehká zranění. Po incidentu napadla další lidi v okolí, uvedla tisková agentura Kjódó.

Opice měřila 40 až 50 centimetrů. Vnikla také do třídy místní mateřské školy a poškrábala další čtyřletou dívku.

Veřejnoprávní televize NHK uvedla, že od května bylo v oblasti spatřeno asi 40 opic. Nejsou to však jediná divoká zvířata, kvůli kterým obyvatelé Japonska musejí být ostražití. V posledních letech země zaznamenala i několik útoků medvědů a v menším počtu i divokých prasat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám