Hlavní obsah

V Indonésii našli po výbuchu sopky tělo 13letého chlapce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jakarta

Víkendový výbuch sopky Semeru na východě indonéského ostrova Jáva nakonec připravil o život nejméně 22 lidí. Mezi těly objevili záchranáři také 13letého chlapce. Dalších 27 lidí se nadále pohřešuje, uvedla agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Indonésii našli po výbuchu sopky tělo 13letého chlapceVideo: AP

 
Článek

Chlapcovo tělo našli záchranáři ve vesnici Sumberwuluh, která je zřejmě nejvíce zasaženou oblastí. Některé tamější domy byly až po střechu pohřbeny v zemi, auta z ulic zmizela úplně.

Na Jávě vybuchla sopka, jeden mrtvý a 41 zraněných

Svět

Záchranné akce navíc komplikuje hustý déšť. V neděli kvůli tomu bylo pátrání po tělech přerušeno z obav, že liják způsobí další pád sutí a popelu ze sopky. Déšť navíc s doutnajícími troskami a lávou vytvořil ve vesnicích husté bahno, které také ztížilo evakuaci.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Výbuch sopky na JávěVideo: Reuters

Semeru je nejvyšší vulkán na Jávě. Naposledy vybuchl v lednu, erupce se tehdy obešla bez obětí na životech. V Indonésii je téměř 130 aktivních sopek. Tato oblast je součástí takzvaného ohnivého kruhu, což je pás kolem zlomových linií v Tichém oceánu s častým výskytem zemětřesení a sopečných erupcí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám