Hlavní obsah

V Indii se při vojenském cvičení zřítily dva letouny, jeden pilot zemřel

Aktualizováno

V Indii se v sobotu při vojenském cvičení zřítily dva stíhací letouny. Jedná se o stroje Suchoj Su-30 ruské výroby a Mirage 2000 vyrobený ve Francii, píše indická agentura ANI s odkazem na zdroje z armády. Na palubách obou letadel byli celkem tři piloti, dva se zachránili a jeden zemřel.

Foto: Profimedia.cz

Suchoj Su-30 indické armády. Ilustrační foto

Článek

Letouny se zřítily poté, co vzlétly z vojenské základy ve státě Madhjapradéš. „Letadla prováděla běžný let při výcvikové misi. Jeden ze tří pilotů zapojených (do nehody) se smrtelně zranil. Bylo nařízeno vyšetřování pro objasnění příčin nehody,“ uvedlo v sobotu indické letectvo. Mezi možnými příčinami je podle tisku i srážka strojů ve vzduchu.

Na palubě letounu Suchoj Su-30 byla dvoučlenná posádka, zatímco Mirage 2000 řídil jeden pilot. Dva piloty se podařilo zachránit a byli převezeni do nemocnice, tvrdí místní úřady. Na místě, kam dopadly trosky letadel, pracují záchranáři a policie.

V minulosti se podle agentury AFP zřítilo několik vrtulníků indického letectva. V říjnu při pádu vrtulníku zahynulo pět lidi. V prosinci předloňského roku pak při havárii helikoptéry v jihoindickém státě Tamilnádu zemřel náčelník generálního štábu Bipin Ravat a 13 dalších lidí. Vyšetřování objasnilo, že zřícení stroje Mi-17 ruské výroby zavinilo špatné počasí.

Na letišti v Moskvě havaroval vládní vrtulník

Válka na Ukrajině

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám