Hlavní obsah

V Indii popraví sériového vraha a kanibala, oběti lákal na sladkosti

Dillí

Indické úřady v pátek oznámily, že příští týden bude popraven Surinder Koli, odsouzený za sériové vraždy a znásilnění. Má jich na svědomí nejméně devatenáct. Maso svých obětí též požíval. Půjde o vzácný případ, kdy bude v Indii hrdelní trest skutečně vykonán, dodává BBC.

Foto: Anindito Mukherjee, Reuters

Nejvyšší soud v Dillí

Článek

„Pověšení se uskuteční 12. září v souladu se všemi předepsanými procedurami a nařízeními,“ uvedl ředitel věznice v Mirutu ve státě Uttarpradéš S. H. M. Rizvi.

Koli byl zadržen v roce 2007, když se u domu jeho zaměstnavatele našly v pytlích ostatky obětí. Podle policie znásilnil a zabil nejméně 19 mladých žen a dětí. Většinou je nalákal do domu, kde pracoval jako komorník, na sladkosti.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Při výsleších se přiznal i k nekrofilii a kanibalismu. Nejméně v pěti případech byly jeho oběťmi děti.

I když se v Indii trest smrti vynáší, většinou se nevykonává. V roce 2012 byl popraven jediný z přeživších teroristů, kteří zaútočili v roce 2008 na Bombaj. V roce 2013 byl oběšen Kašmířan za útok na indický parlament provedený v roce 2001.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám