Hlavní obsah

V Austrálii zadrželi muže, který sexuálně zneužil 91 dětí. Celkem šlo o 1623 případů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Austrálii byl obviněn 45letý pracovník sociální služby Gold Coast zaměřené na děti, že se ve své domovině i zahraničí dopustil během patnácti let 1623 případů sexuálního zneužití 91 dětí. Je mezi nimi i 136 případů znásilnění a 110 případů sexuálně motivovaného kontaktu s dítětem mladším deseti let.

Foto: Profimedia.cz

Australská policie zasahující v Gold Coast (ilustrační foto)

Článek

Australská federální policie uvedla, že sexuálně motivovaných útoků se muž dopustil mezi lety 2007 a 2013 a pak 2018 a 2022 v desítce mimoškolních zařízení poskytujících předškolní výuku a doučovací služby v Brisbane a v jednom středisku v Sydney. 

Mezi 91 oběťmi je 87 australských dívek, které se už podařilo identifikovat a jejichž rodiče už byli informováni. Některým z jeho obětí je nyní přes 18 let.

Dlouhé vyšetřování

Policie v Queenslandu začala případ vyšetřovat v roce 2014, když narazila na dark webu na video se zneužitím dítěte. Spojila se s australskou federální policií, ale dlouho se nedařilo nic zjistit, i když snímek oběti byl zařazen do mezinárodní databáze obětí.

V srpnu 2022 se australské federální policii při podrobné analýze videa podařilo zjistit, že bylo pořízené v jednom ze zařízení Gold Coast v Brisbane. To vyšetřovatele nasměrovalo na podezřelého, který byl zatčen na předměstí Brisbane.

Při prohlídce jeho bydliště byl nalezen hard disk a další elektronická zařízení s téměř čtyřmi tisíci obrázky a videy, které muž natočil. Policie je přesvědčena, že si muž nahrával všechny své sexuální aktivity.

„Vzhledem k tomu, že je tu tolik obrázků a videí pořízených během 15 let podezřelým, proces identifikace zabírá čas a vyžaduje zkušenosti,“ řekla komisařka Justine Goughová.

U soudu v Brisbane má podezřelý stanout 21. srpna.

Čtveřice Egypťanů chtěla v Řecku znásilnit 17letou dívku. Zachránil ji karatista

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám