Hlavní obsah

V Austrálii pátrají po surfaři, našli prkno s otisky žraločích zubů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Australští záchranáři pátrají po surfaři Simonu Baccanellovi, který byl v sobotu zřejmě napaden žralokem, když surfoval v domovském Ellistonu v Jižní Austrálii. Jeden z dalších surfařů viděl, jak se jeho prkno dostává pod vodu. Prkno se stopy zubů bylo nalezeno krátce poté. Surfař je považován za mrtvého.

V Austrálii pátrají po surfaři, našli prkno s otisky žraločích zubůVideo: AP

 
Článek

Trevlyn Smith ze záchranné služby řekl agentuře New Corp, že uprostřed prkno neslo stopy po kousnutí. „Panuje přesvědčení, že muž zemřel po útoku žraloka u pláže Walkers Rock,“ oznámila policie podle stanice Fox News.

Policie Jižní Austrálie v pondělí oznámila, že „v neděli její příslušníci nalezli „podezřelé předměty“ u Walkers Rocku, kde došlo k útoku.

„V jednom případě šlo o kus neoprenového oděvu a další vypadají jako malé kousky polystyrenu (zřejmě materiál ze surfovacího prkna),“ uvedla policejní zpráva. Předměty byly podrobeny forenznímu zkoumání.

Foto: ČTK/AP

Propátrávání pláže u Ellistonu

Po jednání s Baccanellovou rodinou bude policie dál prohledávat Walkers Rock a okolní pláže ještě několik dní po vysokém přílivu. Kvůli němu je pravděpodobné, že i případné tělesné pozůstatky mohou být vyplaveny na břeh, a ne odneseny do oceánu.

Žralok u australských břehů zaútočil na jedenáctiletého chlapce, úřady uzavřely pláže

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám