Hlavní obsah

V Afghánistánu spadl další vrtulník, k sestřelu se hlásí Tálibán

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kábul

V Afghánistánu spadl v pondělí vrtulník mezinárodních sil ISAF. Při havárii bylo zraněno 14 lidí včetně zahraničních vojáků a příslušníků afghánských ozbrojených sil, uvedla AP. Podle sdělení NATO nic nenasvědčuje tomu, že by byl sestřelen, ale mluvčí Tálibánu už ohlásil, že jeho bojovníci stroj zasáhli.

Článek

Mluvčí Tálibánu Jusúf Ahmádí sdělil po telefonu, že radikálové ráno v provincii Zábul sestřelili vrtulník, píše Nová Čína

Podle velení sil ISAF nic nenasvědčuje tomu, že by za pádem stroje stála nepřátelská činnost. Zástupce velitele policie v provincii Zábul Džilání Farah sdělil, že se helikoptéra zřítila v oblasti Adghár kvůli technickým problémům.

„Helikoptéra sil ISAF se dnes zřítila na jihu Afghánistánu v provincii Zábul,“ uvedlo velení mezinárodních sil ve své zprávě. Dále v ní píše, že nikdo nebyl zabit a všichni lidé, co byli na palubě, byli evakuování do nejbližší nemocnice.

Jde o druhý pád vrtulníku v krátké době. V úterý se zřítil na severu země v provincii Kunduz vrtulník s americkými a německými vojáky. Tálibán poté ohlásil, že stroj sestřelil. [celá zpráva]

Výběr článků

Načítám