Hlavní obsah

Únosce držel čtyřleté Číňance na krku nůž, policie ho přelstila

Peking

Čtyřletou holčičku se podařilo bez újmy dostat z rukou únosce policii ve východočínském městě Sü-čou. Dceru svého zaměstnavatele ohrožoval mladý muž déle než hodinu tím, že jí u krku držel nůž. Policii se však nakonec podařilo odlákat jeho pozornost a zneškodnit jej.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Muž s nožem držel čtyřletou holčičku jako rukojmí, policie ji osvobodilaVideo: Reuters

 
Článek

Incident se udál ve čtvrtek večer. Asi dvacetiletý muž požadoval z nevyjasněných důvodů 300 000 jüanů (zhruba 980 000 korun). Dívenku svíral v rukou a u krku jí držel nůž se zhruba 30 centimetrů dlouhou čepelí. Dožadoval se setkání s jejím otcem.

„S tím jsme nesouhlasili domnívajíce se, že by se mohl vymknout kontrole, když se s rodičem setká,“ prohlásil šéf zásahové policejní jednotky. Doplnil, že otec sice byl na místě, ale nešlo ho za kordonem více než 50 policistů vidět.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Policistům se nakonec podařilo únosce přelstít. Poté, co odmítl jimi nabízených 20 000 jüanů (zhruba 65 000 korun) s tím, že peníze chce jedině od zaměstnavatele, upozornili ho příslušníci na to, že dívenka ztratila botu. Jakmile se pro ni shýbl a nůž na chvíli odložil, policisté se na něj vrhli a přemohli jej. Holčičce se nic nestalo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám