Hlavní obsah

Tálibové v Pákistánu zastřelili saúdskoarabského diplomata

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karáčí
Aktualizováno

Ozbrojenci z místní odnože hnutí Tálibán v pákistánském městě Karáčí v pondělí zaútočili na vozidlo konzulátu Saúdské Arábie. Při útoku byl zabit jeden diplomat, uvedla stanice BBC.

Foto: Ahmad Masood, Reuters

Článek

„Ten, kdo vykoná takovou akci, nemůže být muslim,“ komentoval pondělní útok velvyslanec Saúdské Arábie v Pákistánu.

„Čtyři lidé na dvou motocyklech stříleli na auto ze dvou stran,“ citovala agentura Reuters nejmenovaného policejního představitele. Útok se udál asi kilometr od budovy konzulátu a obětí se stal nejmenovaný diplomat.

K útoku se přihlásila pákistánská odnož radikálního hnutí Tálibán, i když se hovořilo o al-Káidě, která neuznává saúdskoarabskou vládu a slibovala pomstu za zabití svého šéfa Usámy bin Ládina Američany před dvěma týdny v Abbottábádu.

Za odvetu byl považován už páteční dvojitý atentát na výcvikové středisko pohraničníků v pákistánském Šabkadaru. Vyžádal si osm desítek mrtvých. [celá zpráva]

Pondělní útok se udál pouhé dva dny poté, co se samotná budova konzulátu stala terčem útoku granáty. Incident se obešel bez zranění.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám