Hlavní obsah

Sloni záhadně hynou už i v Zimbabwe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úřady v africkém Zimbabwe vyšetřují podivnou smrt 11 slonů, jejichž těla byla objevena v pátek mezi národním parkem Hwange a Viktoriinými vodopády. Zvířata měla kly, což vylučuje pytláctví. Stovky záhadně uhynulých slonů minulý měsíc zaznamenali v sousední Botswaně.

Foto: Profimedia.cz

Se záhadně uhynulými slony si nevědí rady ani v sousední Botswaně.

Článek

Mrtvým zvířatům byly odebrány vzorky krve a poslány k analýze do laboratoře. V posledních letech pytláci v Zimbabwe otrávili desítky slonů a poté jim odebrali kly, aby je prodali nelegálním obchodníkům. Tito chobotnatci však kly měli.

"Příčinu smrti zjistíme až po testech. Ale vyloučili jsme otravu kyanidem," řekl mluvčí Úřadu pro správu národních parků a divoké zvěře Tinashe Farawo agentuře AP. Kromě slonů podle něj nebyla nalezená žádná jiná mrtvá zvířata, jako například supi, kteří by se po konzumaci otráveného masa rovněž otrávili.

Záhadný úhyn stovek slonů v Botswaně: na vině jsou zřejmě přírodní toxiny

Svět

Záhadná smrt slonů v Zimbabwe se podobá úmrtí více než 275 slonů v Botswaně minulý měsíc. Vědci stále vyšetřují smrt těchto slonů a již vyloučili pytláctví, otravu a antrax.

V Botswaně záhadně ve velkém vymírají sloni. Za dva měsíce jich pošlo nejméně 350

Cestování

Botswana má největší populaci slonů na světě, odhadem je zde 156 000 slonů. Zimbabwe je druhá s 85 000 zvířaty. Loni v Zimbabwe kvůli suchu zemřelo asi 200 slonů hladem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám