Hlavní obsah

Sklad ropy v Bělgorodě opět hoří. Zasáhly ho drony ukrajinské rozvědky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dolgoje/Gluškovo

V úterý ráno zaútočil ukrajinský dron na sklad ropy v Bělgorodské oblasti. Zapálit se mu podařilo tři nádrže. Vnitřní zdroj tvrdí, že za útokem na sklad stojí ukrajinská rozvědka. Cílem ukrajinského útoku mělo být také vlakové nádraží Gluškovo.

Foto: Profimedia.cz

Bělgorodský sklad ropy v plamenech

Článek

„V Gubkinském distriktu je pohotovost,“ informoval o situaci gubernátor Bělgorodské oblasti Vjačeslav Gladkov. „Po výbuchu byl v zařízení infrastruktury hlášen požár. Nejsou žádné oběti. Operační a pohotovostní služby na scéně pracují.“

Dronový útok na sklad Belgorodneftprodukt ve vesnici Dolgoje podle serveru Ukrainska Pravda první hlásily ruské telegramové účty. Jeden z nich, Mash, uvedl, že k útoku došlo v 8:50 a že hoří dvě z nádrží. Účet 112 hlásil pouze jednu zapálenou nádrž.

Informaci o třech hořících nádržích nakonec přinesla ruská agentura RIA Novosti, která jako zdroj svých informací jmenovala ruské pohotovostní služby. Ruské ministerstvo pohotovostních situací přiznalo poškození jedné nádrže a uklidňovalo obyvatele, že šíření požáru nehrozí.

Ukrajinské bezpilotní čluny potopily chloubu černomořské flotily

Válka na Ukrajině

Ukrainska Pravda píše, že informaci o třech poškozených nádržích následně potvrdil i zdroj ze zpravodajských služeb, podle kterého byl útok operací ukrajinské rozvědky. Ta na sklad útočí opakovaně kvůli jeho využívání k armádním účelům. Naposledy na něj Ukrajinci zaútočili 15. února.

K dalšímu ukrajinskému útoku na ruském území mělo dojít na vlakovém nádraží v Gluškovu. Oznámil to gubernátor Kurské oblasti Roman Starovojt, podle kterého už byl požár na místě uhašen, ale došlo k poškození elektrického vedení. Nádraží a přilehlá vesnice Kulbaki tak zůstávají bez elektřiny.

Západ plánuje převzít kontrolu nad Moldavskem, blouzní Lavrov

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám