Hlavní obsah

Sierra Leone vyhlásila krizový stav kvůli ebole

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Prezident Sierra Leone vyhlásil v zemi krizový stav kvůli epidemii eboly. Ernest Bai Koroma podle BBC uvedl, že v epicentrech byla vyhlášena karanténa. Nařídil bezpečnostním složkám, aby dohlížely na její dodržování.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sierra Leone bojuje s epidemií ebolyVideo: Reuters

 
Článek

Prezident Sierry Leone také oznámil, že kvůli zdravotní krizi zrušil svou účast na summitu USA-Afrika, který bude příští týden ve Washingtonu.

Sierra Leone zavedla přísná opatření den po Libérii. Ta vyhlásila karanténu v několika vesnicích a městech v oblasti Lofa, která hraničí s Guineou i Sierrou Leone. Další obce pod karanténou se nacházejí v okolí hlavního města v oblastech Montserrado a Bomi.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Reuters

Lékaři odebírají vzorky krve pro testy na přítomnost viru eboly u pacientů v nemocnici ve městě Kenema v Sieře Leone

V rámci nového akčního plánu boje proti viru eboly uzavře Libérie všechny školy a školská zařízení. Vládní úředníci, bez kterých se státní správa obejde, dostanou údajně povinné třicetidenní volno.[celá zpráva]

Foto: David Ryneš, Yahoo Maps

Epidemie eboly si vyžádala přes 670 obětí, z toho 224 v Sieře Leone. Nemoci podlehl i lékař Sheik Umar Khan, který s ní v zemi vedl boj.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám