Hlavní obsah

Severovýchodní Indii zasáhlo silné zemětřesení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dillí

Indický stát Ásám zasáhlo ve středu zemětřesení o síle 6,2 stupně. S odvoláním na Evropské středomořské seismologické centrum (EMSC) o tom napsala agentura Reuters. Později byla síla otřesů korigována na 6,1 stupně. Otřesy podle dosavadních informací v indických médiích poškodily řadu budov, dosud však nebyly hlášeny oběti.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Severovýchod Indie zasáhlo zemětřesení Video: Reuters

 
Článek

Epicentrum zemětřesení  z 7:21 (4:21 SELČ) se podle webu India Today nacházelo ve městě Dhekiajuli v oblasti Sonitpur ve státě Ásám, asi 140 km od metropole severního Ásámu Guwahati. Podle prvních informací EMSC otřesy vycházely z hloubky deseti kilometrů. Americká geologická služba USGS později uvedla, že ohnisko zemětřesení leželo v hloubce 34 kilometrů. Pravděpodobnost, že si zemětřesení vyžádalo mrtvé, je podle USGS v tuto chvíli nízká. Mělčí zemětřesení vyvolávají větší škody, i když je jejich síla slabší.

První zemětřesení provázely dva následné otřesy o síle zhruba 4,4 stupně. Podle indických médií zemětřesení způsobilo trhliny v řadě budov v Asámu. Celkový rozsah škod ale v tuto chvíli není jasný.

Šok na Twitteru vyjádřilo mnoho obyvatel státu, někteří zemětřesení označili za „obrovské”.

„Ásám zasáhlo silné zemětřesení. Modlím se za dobré bytí všech a naléhám na každého, aby zůstal ostražitý. Získáváme informace ze všech okresů,” uvedl šéf vlády Ásámu Sarbanada Sonowal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám