Hlavní obsah

Severokorejci se sevřenými pěstmi vyšli podpořit Kima proti Trumpovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pchjongjang
Aktualizováno

Desetitisíce lidí se ve středu v severokorejském hlavním městě Pchjongjangu účastnily shromáždění na podporu svého vůdce Kim Čong-una. Napětí mezi Severní Koreou a Spojenými státy roste. Pchjongjang nově oznámil, že do několika dnů bude mít plán raketového útoku na americký tichomořský ostrov Guam.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Desetitisíce Severokorejců na masovém shromáždění proti TrumpoviVideo: Reuters

 
Článek

Lidé pochodovali po hlavním náměstí v Pchjongjangu se sevřenými pěstmi a stejným gestem je zdravili lidé na tribunách. K tomu vyhrávala vojenská kapela.

Foto: KCNA, Reuters

Foto: KCNA, Reuters

Pochod na podporu režimu v Pchjongjangu

Foto: KCNA, Reuters

Demonstrace následovaly po středečním varování amerického prezidenta Donalda Trumpa, že se Severní Korea potká s „ohnivou zlobou“.

Foto: KCNA, Reuters

Foto: KCNA, Reuters

Foto: KCNA, Reuters

Severokorejská státní agentura KCNA citovala velitele raketových sil Kim Rak-kjoma, podle něhož Trump nemá rozum. „S takovým chlápkem zbaveným rozumu není možný rozumný dialog, na něj platí jen nejhrubší síla,“ uvedl generál a pohrozil, že Severokorejci budou mít hotový plán útoku na americký Guam za pár dnů. Severokorejský velitel hovořil o termínu do poloviny srpna.

Foto: Wong Maye-E, ČTK/AP

Vůdce KLDR Kim Čong-un a prezident USA Donald Trump

Guam se 160 000 obyvateli leží ze všech amerických území nejblíže Korejskému poloostrovu. Ostrov ve středu navštívil ministr zahraničí Rex Tillerson a ujišťoval jeho obyvatele, že jim nehrozí nebezpečí. Japonsko mezitím ujistilo, že je připraveno případné severokorejské rakety zneškodnit.

Související témata:

Foto: Profimedia.cz

Věž čučche se sochou dělníka, rolníka a představitele inteligence

Foto: Alex Švamberk, Novinky

V Soulu se mísí historie se aktuálními trendy

Foto: Tomáš Reiner, Novinky

Washingtonský památník obětem války v Koreji

Reklama

Související články

Zastavte raketové testy, vyzvala Čína KLDR

Čínský ministr zahraničí Wang I v neděli při jednání v Manile vyzval Severní Koreu, aby přestala provádět jaderné a raketové testy a respektovala rezoluce OSN,...

Výběr článků

Načítám