Hlavní obsah

Šestnáctiletou dívku bez domova v Indii znásilnily stovky mužů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bombaj

Sedm mužů bylo zatčeno na západě Indie poté, co 16letá bezdomovkyně na policii vypověděla, že byla asi 400krát znásilněna. Uvedla, že ji znásilnily stovky mužů. O případu informoval minulý čtvrtek Výbor pro sociální podporu dětí (CWC). Ředitel CWC pro stanici CNN dodal, že by oběť byla schopna identifikovat 25 pachatelů. Mají mezi nimi být dokonce dva policisté.

Foto: Novinky

Indický policista. Ilustrační foto

Článek

Znásilnění byla spáchána v okrese Bíd ve státě Maháráštra. Dívka žebrala na autobusové zastávce. V posledním případě ji k sexu donutili tři muži, uvedl ředitel CWC Abhay Vitthalrao Vanave. Dodal, že dívka se obrátila na policii už dříve kvůli muži, který ji bil, ale policisté případ ani nezaznamenali.

Policie v okrese Bíd dotaz stanice CNN na obvinění vznesená dívkou proti členům sboru nijak nekomentovala. V prohlášení jen uvedla, že zaregistrovala případy znásilnění a porušení zákona o ochraně dětí před sexuálními delikty, které se týkají osmi mužů včetně jednoho nezletilého. Pokud dojde k porušení zákona o ochraně dětí, jsou tresty přísnější. Policisté dívčin případ zaregistrovali také jako porušení zákazu dětských sňatků.

Dívka vypověděla, že byla ve třinácti provdána za 33letého muže, který ji sexuálně zneužíval. Odešla proto od něj. Dodala, že sexuálně ji zneužíval i otec, což byl důvod, proč se nevrátila k rodině a žila na autobusové zastávce.

Bojovnice za práva žen Jogita Bhajánová řekla, že jde „o nejtragičtější případ (znásilnění) v historii“. „Tato dívka byla týrána každý den,“ dodala s tím, že policie selhala při její ochraně.

V Indii je každých 18 minut znásilněna žena

Podle indického Národního úřadu pro evidenci kriminality bylo v roce 2020 v Indii evidováno přes 28 000 případů znásilnění žen. V zemi je některá z žen znásilněna každých osmnáct minut. Podle expertů je však počet případů několikanásobně vyšší, protože mnohá znásilnění nejsou ze strachu nahlášena.

Tragická situace vyšla najevo poté, co v roce 2012 skupina mužů unesla, znásilnila a brutálně zbila studentku, která krátce poté zemřela. Poté vyšlo najevo, jak častá jsou znásilnění v Indii, což vedlo k urychlení procesů a zpřísnění trestů, kdy byl zaveden i trest absolutní. Do znásilnění byly také nově zařazeny anální a orální styk.

Indickou studentku v autobusu hromadně znásilnili

Svět

Počet znásilnění však zůstává stále vysoký, v září policie zatkla 33 mužů kvůli hromadnému znásilnění patnáctileté dívky ve státě Maháráštra. Ve stejném měsíci zemřela v Bombaji, což je hlavní město státu Maháráštra, žena, která byla znásilněna a napadena železnou tyčí.

V srpnu byla v Dillí skupinově znásilněna dokonce devítiletá dívka.

Devítiletou indickou dívenku znásilnili a zavraždili. Tělo pohodili v krematoriu

Svět

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám