Hlavní obsah

Devítiletou indickou dívenku znásilnili a zavraždili. Tělo pohodili v krematoriu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové Dillí

Indií otřásá hrůzný případ hromadného znásilnění, vraždy a znetvoření těla devítileté dívenky v Novém Dillí. Ta se nevrátila domu poté, co ji matka v neděli večer poslala pro vodu. O hodinu později ji našla mrtvou, v promáčených šatech a s krvavými ranami na znetvořeném těle ležet na podlaze krematoria.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Po hromadném znásilnění a vraždě devítileté dívky vypukly v Indii protestyVideo: Reuters

 
Článek

Indická policie už v souvislosti s případem zadržela čtyři podezřelé. Jedním z nich je hinduistický duchovní.

„Když se nevrátila domů, našla jsem ji nehybně ležet na zemi. Měla modré rty, krev pod nosem a rány na nohou i na rukou, její šaty byly promáčené,“ cituje matku zavražděné dívky britská stanice BBC.

V indické škole hromadně znásilnili ženu v karanténě

Svět

Když se matka nad nehybným tělem dívky skláněla, přistoupili k ní zadržení podezřelí včetně zmíněného duchovního, zavřeli brány a odmítali jí dovolit, aby si tělo dcery odnesla. Podle otce tvrdili, že policie by nařídila pitvu, ukradla orgány a prodala je. Tělo začali proti vůli matky pálit.

Foto: Anushree Fadnavis, Reuters

Indové protestují už čtvrtým dnem

Zachránili jen nohy

Žena proto běžela zpátky do vesnice na předměstí Dillí, kde zburcovala manžela a asi 150 dalších lidí. Ti se spolu s rodinou snažili tělo dívenky zachránit, podařilo se jim však z hořící hranice vyprostit jen nohy.

Čtyři Indy oběsili za brutální znásilnění a vraždu studentky

Svět

Případ Indy vyburcoval k dalším protestům proti dlouhodobě neřešenému problému sexuálního násilí na ženách. Demonstrace v Novém Dillí probíhají už čtvrtý den. Někteří demonstranti pálili podobizny premiéra Naréndry Módího, protože prý nejenže proti častým znásilněním nic nedělá, ale ani je nedokáže dost rezolutně odsoudit.

V Indii je každý den hlášeno asi 90 znásilnění, jedná se ale patrně jen o špičku ledovce. Řada obětí totiž sexuální útok neoznámí, buď kvůli obavám ze společenského zostuzení, nebo kvůli nedůvěře v policii a justici, poznamenal Daily Mail.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám