Hlavní obsah

Schůzka Medvěděva s Kim Čong-ilem byla zrušena

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Ruský prezident Dmitrij Medvěděv se měl sejít se severokorejským vůdcem Kim Čong-ilem, ale schůzka byla zrušena. Ve středu o tom s odkazem na policejní zdroj informovala agentura Reuters. Moskva tvrdí, že žádné setkání v plánu nebylo.

Foto: Reuters

Ruský prezident Dmitrij Medvěděv

Článek

Připravovanou schůzku vyzradil tento týden úředník z Vladivostoku, kam se prezident chystá. Doslova řekl, že se město ležící 130 kilometrů od hranice s KLDR chystá na příjezd Kima.

„Žádné takové setkání v programu cesty Dmitrije Medvěděva do Vladivostoku nefiguruje,“ popřela ve středu zprávu mluvčí Kremlu Natalja Timakovová. „Nikdy jsme netvrdili, že přijede Kim Čong-il,“ dodala.

Reuters s odkazem na nejmenovaného policejního příslušníka ve Vladivostoku však uvedla, že návštěva se skutečně chystala, ale byla zrušena.

Foto: Reuters

Severokorejský vůdce Kim Čong-il

O Kim Čong-ilovi je známo, že nerad cestuje. V 90. letech necestoval vůbec a v posledních letech se do zahraničí vydává jen sporadicky. Když už má vlast opustit, tak pouze ve svém vlaku. Nejčastěji navštívil od roku 2000 Čínu, v Rusku byl dvakrát.

Reklama

Výběr článků

Načítám