Hlavní obsah

Rusové v Japonském moři odpálili rakety z nové ponorky Magadan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rusové úspěšně vyzkoušeli odpalování střel z nové diesel-elektrické ponorky Magadan. Z plavidla nacházejícího se v Japonském moři úspěšně odpálili dvě střely Kalibr s plochou dráhou letu. Podle ruských médií to v pátek oznámilo ruské ministerstvo obrany.

Foto: Profimedia.cz

Ponorka Magadan

Článek

Na více než tisíc kilometrů vzdálené cíle ponorka útočila z pozice pod mořskou hladinou. Jeden z terčů představoval loď, druhý pozemní cíl. Oba byly zničeny, uvedla agentura Interfax s odvoláním na ministerstvo obrany.

„První střela úspěšně zasáhla námořní cíl, imitující loď pomyslného nepřítele,“ uvedlo ministerstvo. „Druhá střela zasáhla cíl na pobřeží na cvičišti Sjurkum v Chabarovském kraji. Střela letěla více než 1000 kilometrů,“ dodalo.

Odpálení střely s plochou dráhou letu Kalibr z ruské lodě

Interfax připomněl, že ponorka Magadan, zařazená do ruského vojenského námořnictva loni v říjnu, připlula do Vladivostoku minulý měsíc. Jde o třetí ponorku tohoto typu, která posílila ruské Tichomořské loďstvo.

Její předchůdkyně nesou názvy Petropavlovsk-Kamčatskij a Volchov. Ponorky této třídy, v kódu NATO nazývané Improved Kilo, byly původně určeny na vývoz a podle dostupných informací slouží v námořnictvu Číny, Alžírska a Vietnamu.

Střely Kalibr použily ruské síly při syrském tažení, nyní je často využívají k ostřelování Ukrajiny.

Rusko na sousední zemi zaútočilo na konci února a po neúspěších na bojišti se v poslední době snaží o zničení ukrajinské energetické infrastruktury. Ruští propagandisté v této souvislosti začali hovořit o „kalibrování“ ukrajinských měst.

Rusové opět raketami drtí Záporoží. Zasáhli nemocnici

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám