Hlavní obsah

Rusko láká své občany na lyžování v Severní Koreji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úřady v ruském Přímořském kraji lákají na pětidenní lyžařský zájezd do severokorejského lyžařského střediska Masikrjong, které bylo vybudováno s cílem přilákat zahraniční turisty na příkaz Kim Čong-una. O netradiční dovolené informuje ruský list The Moscow Times, podle kterého se turisté mohou v rámci zájezdu těšit i na návštěvu památek v Pchjongjangu.

Foto: Profimedia.cz

Studenti, kteří se pomocí instruktora učí lyžovat v severokorejském lyžařském středisku.

Článek

„Chcete navštívit jednu z nejzajímavějších a nejtajemnějších zemí světa Severní Koreu?“ začíná příspěvek na Telegramu zastupitelstva Přímořského kraje. „Pak si pospěšte, sbalte si kufry a vydejte se na pětidenní zájezd,“ pokračuje dále příspěvek.

Během zájezdu, který se bude poprvé konat letos 9. února, ruský úřad láká na památky v Pchjongjangu, kulturu Severní Koreje a také na „zdolání svahů moderního lyžařského střediska Masikrjong“.

Cena je stanovena na 750 dolarů (zhruba 16 900 korun), za které účastníci dostanou zpáteční letenku mezi Vladivostokem a Pchjongjangem a Pchjongjangem a přístavním městem Wonsan.

Rusku se zimní ofenziva nedaří ze stejných důvodů jako Ukrajincům ta letní

Zbytečná válka

Součástí ceny je i ubytování ve „čtyř- a pětihvězdičkových hotelech“. O jaké konkrétní hotely se jedná, ovšem úřady ani ruský list The Moscow Times nepíšou.

Ruská státní agentura TASS doplnila, že cena zájezdu bude zahrnovat také rusky mluvícího průvodce, místní dopravu po Severní Koreji a blíže nespecifikované exkurze.

TASS zároveň zveřejnil i program této zimní dovolené. Během jejího prvního dne turisté přijedou z Vladivostoku do Pchjongjangu, kde navštíví jeho „klíčové pamětihodnosti“, včetně Vítězného oblouku nebo 170metrové Věže Čučche, která má symbolizovat ideály severokorejské formy komunismu.

Foto: Profimedia.cz

Severokorejské lyžařské středisko Masikrjong.

Druhý den by měla začít samotná dovolená ve středisku Masikrjong, které TASS označil za „jedno z nejmodernějších na světě“, se sjezdovkami různé obtížnosti. Středisko má mít celkem deset víceúrovňových tratí, venkovní a dětské kluziště nebo sáňkařskou dráhu.

Masikrjong je vůbec prvním severokorejským lyžařským střediskem, které bylo pro veřejnost poprvé otevřeno 31. prosince 2013. Postavit ho nechal vůdce Kim Čong-un, který si od něj slibuje zvýšení počtu turistů v zemi.

V Rusku už mají viníka výpadku topení v Podolsku. Továrnu na kazetovou munici za trest znárodní

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám