Hlavní obsah

Propuštěný ze msty najel autem do dělníků Mazdy, jednoho zabil

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hirošima

Propuštěný zaměstnanec společnosti Mazda ze msty vjel v úterý v Japonsku se svým vozem do davu dělníků mířících do automobilky. Jednoho zabil a deset dalších zranil. Pak ujel, ale o několik kilometrů dál ho policie dopadla.

Článek

Se svým vozem Mazda Familia vjel v 7:35 do davu dělníků mířících do automobilky, řekl její mluvčí Šo Aojama. Jednoho člověka zabil a deset dalších zranil. Pak ujel.

O hodinu později ho dopadla policie, která jej zadržela pro podezření z vraždy a pro porušení zákona o držení palných zbraní a mečů, protože byl vyzbrojen dlouhým nožem.

Foto: Reuters

Mazda, se kterou řidič vjel do davu dělníků.

Policii dvaačtyřicetiletý Tošiaki Hidžiki sdělil, že chtěl společnosti způsobit škodu: „Byl jsem vyhozen a to mě iritovalo."

Před dvěma měsíci byl tento sezónní dělník propuštěn z továrny ve městě Udžina v hirošimské prefektuře. Do práce nastoupil 25. března. Aojama říká, že odešel na vlastní žádost 14. dubna.

Foto: Reuters

Japonští policisté před továrnou Mazdy, kde bývalý zaměstnanec se svou mazdou vjel do davu dělníků a jednoho zabil.

Aojama dodal, že firma nabrala v dubnu na sto dalších sezónních pracovníků k těm, které přijala v prvním kvartálu, protože roste zájem o auta, uvedl Bloomberg. Odchod Hidžikiho ale mluvčí automobilky blíže neosvětlil.

Akcie Mazdy incident neovlivnil, prodávají se za 236 jenů.

Reklama

Výběr článků

Načítám