Hlavní obsah

Příbuzní v Indii zaživa pohřbili sedmiletou dívku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rodina v severoindickém státě Uttarpradéš zaživa pohřbila sedmiletou dívku do mělkého hrobu na poli. Vysvobodil ji odtamtud až místní vesničan, který šel kolem. Ve čtvrtek o tom informoval zpravodajský server BBC News s odvoláním na indickou policii. Motiv jejich činu zatím není znám.

Foto: Profimedia.cz

Indická policie. Ilustrační foto

Článek

Příbuzní se dívku nejprve pokusili uškrtit, poté ji zakopali.

Policie pátrá po dívčině matce, strýci a tetě, kteří po činu uprchli. Podle dosavadního zjištění strýc s tetou dívce slíbili, že ji vezmou na trh, ale pak ji přiškrtili a zakopali. Když dívka přišla k vědomí, snažila se odhrabat hlínu. Při tom ji uslyšel vesničan, který zavolal policii.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Případy zabitých malých holčiček i starších dívek nejsou v Indii nijak neznámé. Ženy jsou často společensky diskriminovány a dívky jsou především v chudších oblastech považovány za finanční zátěž.

Reklama

Výběr článků

Načítám