Hlavní obsah

Pistorius zpochybnil obvinění z vraždy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pretoria

Po pátečním soudním stání, kde byl atlet Oscar Pistorius formálně obviněn z vraždy své přítelkyně, vydali jeho zástupce, rodina a management společné prohlášení, ve kterém atlet obvinění odmítá. Na úvod ale především uvedli, že všechny jejich myšlenky patří rodině a přátelům zastřelené Reevy Steenkampové.

Foto: Siphiwe Sibeko, Reuters

Oscar Pistorius před soudem v Pretorii

Článek

"Oscar Pistorius stanul dopoledne před soudem v Pretorii, kde byl formálně obžalován z vraždy Reevy Steenkampové. Domnělá vražda je nejsilnějším možným způsobem zpochybnitelná," stojí v prohlášení.

Rodina ale nenapadla vyšetřování: "Nyní probíhají právní úkony, jimž musí být umožněno, aby šly svou cestou v rámci procesu adekvátního vyšetřování (činu) policií, shromažďování důkazů a pak místím jihoafrickým soudním systémem."

Pistoriovi advokáti povedou vlastní vyšetřování

Rodina také vysvětlila, proč žádala o odročení stání na příští úterý, které jim soudce Desmond Neir umožnil. "Během krátkého slyšení žádali právníci zastupující atleta o odložení na příští úterý, aby mohli podat žádost o kauci a měli čas na své vlastní šetření okolností tragédie," stojí v prohlášení.

Zmínila také, že soudce vyhověl jejich žádosti, aby Pistorius nebyl převezen do vazební věznice a mohl zůstat v policejní cele, i když to hned vyvolalo pochybnosti, zda se atletovi jako celebritě nedostává zvláštní zacházení. To ale soudce i prokuratura odmítli. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám