Hlavní obsah

Pasažér letadla nad Austrálií natočil znepokojivý záběr. Někdo se pokusil oslnit piloty laserem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Melbourne

Cestujícímu se z okénka letadla podařilo pořídit záběr, který ukazuje, že někdo ze zemského povrchu, konkrétně z australského města Melbourne, zřejmě zamířil laserem na letadlo. Zaměřit tento létající dopravní prostředek laserovým ukazovátkem je v mnoha zemích trestným činem. Lasery mohou krátce oslepit piloty a ohrozit bezpečnost všech osob na palubě letounu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek

Článek

Cestující natočil něco, co skutečně vypadá jako zelený laserový paprsek mířící přímo na letadlo, které letělo nad Austrálií. V sobotu na to upozornil server Insider.

Video původně zveřejněné na Redditu

Ve zhruba půlminutovém klipu sdíleném ve středu na sociální síti Reddit je vidět zelený paprsek světla opakovaně svítící na letadlo.

„Cestoval jsem včera v noci zpět a všiml si, že někdo míří laserem na náš let. Jen mě zajímá, není to náhodou v Austrálii nelegální?“ napsal pasažér k videu.

Snaha zasáhnout letadlo laserovým paprskem je bohužel stále častější „zábavou“. Podobný incident byl zaznamenán například loni, když byl oslněn pilot, který směřoval na přistání v Praze. Ve stroji letělo kromě sedmičlenné posádky 126 cestujících. Policisté případ vyšetřovali jako obecné ohrožení, za což podle paragrafů hrozí až osmileté vězení.

Pilota letadla se 130 lidmi někdo oslnil laserem při přistávání v Praze

Krimi

Piloty oslňoval laser, podívejte se na pohled z kokpitu

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám