Hlavní obsah

Pákistánka chtěla zabít manžela a nechtěně otrávila celou rodinu

Islámábád

Úmrtím 17 členů širší rodiny skončil vynucený sňatek 21leté Aasie Bibiové v pákistánském Paňdžábu, který byl rodinou dohodnut proti její vůli, ačkoliv měla jiného přítele. Mladá žena se rozhodla vzít osud do vlastních rukou a svého manžela otrávit. Nepočítala však s tím, že by se k jedu mohli dostat i další příbuzní.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Pákistánka chtěla otrávit manžela a neúmyslně zabila 17 lidíVideo: AP

 
Článek

„Opakovaně jsem žádala rodiče, aby mě proti mé vůli neprovdávali, protože mi moje víra islám také dovoluje vybrat si sama muže. Ale rodiče všechny mé prosby odmítli a provdali mě za příbuzného,“ citovala agentura AP výpověď Bibiové, která po obvinění z vražd v úterý stanula před soudem i se svým přítelem.

Své rodiče údajně také varovala, že ve svazku nevydrží, protože miluje jiného muže, ale ti nechtěli o rozvodu nic slyšet.

Bibiová se proto domluvila s přítelem, aby jí sehnal jed, a ten minulý týden přidala do mléka, jehož se měl manžel napít. To se však nestalo, načež se nezkonzumovaného mléka chopila ženina tchyně a udělala z něj tradiční jogurtový nápoj, který pak podala 27 členům širší rodiny. Sedmnáct z nich nepřežilo, ostatní skončili s otravou v nemocnici, kde se stále léčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám