Hlavní obsah

Pákistán zaútočil letecky na pozice Tálibánu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Islámábád

Pákistánská proudová bojová letadla bombardovala pozice hnutí Tálibán na severozápadu země v Severním Vazíristánu. Nálety jsou odvetou za vlnu útoků radikálního hnutí proti bezpečnostním silám.

Foto: Nicolas Asfouri/, Reuters

Bitevní vrtulník AH-1 Cobra pákistánského letectva

Článek

Představitel pákistánské armády řekl BBC, že při náletech na kmenové oblasti u hranic s Afghánistánem se podařilo zabít 25 vzbouřenců. Zatím není jasné, zda si vyžádaly i civilní oběti.

Nálety byly zahájeny v noci na úterý těsně po půlnoci (20:30 SEČ). Kromě proudových letadel se jich účastnily i bitevní vrtulníky.

Letecké útoky byly zahájeny po nedělním útoku vzbouřenců na vojenskou kolonu, kdy kolonu zastavil výbuch miny, a v přestřelce padlo dvacet vojáků.

V pondělí se sebevražedný atentátník odpálil u velitelství armády v Rávalpindí a zabil třináct osob včetně osmi vojáků.

K oběma útokům se přihlásil pákistánský Tálibán, který vede nový vůdce mulla Fazlulláh.[celá zpráva] Ten nahradil Hakimulláha Mahsúda, jenž byl zabit při náletu amerického bezpilotního letadla. [celá zpráva] Mulla vyzývá k útokům na pákistánské ozbrojené síly. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám