Hlavní obsah

Opilý řidič skočil do divoké řeky, policisté na jeho pronásledování doplatili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Irkutsk

Ruský řidič, který byl již podruhé přistižen při řízení v opilosti, se chtěl za každou cenu vyhnout trestu, a tak se rozhodl uniknout policistům skokem do divoké sibiřské řeky. Strážci zákona ho následovali a na svou odvahu doplatili. Jeden utonul, po druhém záchranáři pátrají. Řidič se dokázal zachránit sám a byl zatčen.

Ruská policie. Ilustrační foto

Článek

"Pokud jde o opilého řidiče, alkohol mu nezabránil vyplavat a dorazit domů. Muže zatkli v pronajatém bytě ve vsi ležící pět kilometrů od místa činu. Ukázalo se, že už byl jednou odsouzen za krádež a přede dvěma lety byl potrestán za řízení v opilosti. Nyní mu za opakovaný delikt hrozí dva roky za mřížemi," cituje list Gazeta.ru z policejní zprávy.

Příběh se smutným koncem se odehrál poblíž sibiřského města Irkutsk po běžné dopravní kontrole.

Do pátrání po pohřešovaném strážci zákona se zapojily dvě stovky policistů a záchranářů, kteří pročesávají břehy řeky. Její dno mezitím prohledávají potápěči.

U policie pracoval 11 let

Nezvěstný nadporučík pracoval u policie 11 let. Po jeho utonulém kolegovi, jednatřicetiletém poručíkovi, zůstaly žena a šestiletá dcera.

Šestadvacetiletý provinilec se již přiznal a svého činu lituje. Vypověděl, že než usedl za volant, vypil pár sklenek vodky na oslavě narozenin švagrové.

Policii zbývá už objasnit jen to, jak je možné, že se opilec ve tmě sám zachrání z divoké řeky, zatímco dva inspektoři se dostali do smrtelného nebezpečí, poznamenal Gazeta.ru.

K neštěstí došlo jen pár dní poté, co si jeden z místních policejních náčelníků vysloužil obdiv za to, že skočil do řeky Angary pro tonoucího psa.

Reklama

Výběr článků

Načítám