Hlavní obsah

Nigerijští únosci žádají za každého školáka přes 50 000 korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Abuja

Únosci požadují jeden milion nair (52 000 Kč) za propuštění každého z asi 80 dětí, které minulý měsíc unesli z internátní školy v severní Nigérii, uvedla ve středu agentura Reuters.

Foto: Afolabi Sotunde, Reuters

Nigerijský prezident Muhammadu Buhari při projevu poté, co se se podařilo zachránit stovky žáků unesených ve státě Katsina

Článek

Útok na baptistickou školu ve státě Kaduna byl od prosince již desátým hromadným únosem školáků na severozápadně země uskutečněný islamistickými ozbrojenci nebo zločineckými gangy. Nigerijské úřady únosy přičítají ozbrojeným banditům, kteří usilují o výkupné.

Únoscům v Nigérii uteklo 15 žáků a učitelů

Svět

„Banditi požadují milion nair za každého z osmdesátky studentů, kteří zůstávají v jejich rukou,” řekl agentuře Reuters duchovní Ite Joseph Hayab, který se účastnil vyjednávání o osvobození dětí. Jde o něco přes 50 000 korun.

V Nigérii osvobodili unesené vesničanky

Svět

První skupina 28 dětí byla propuštěna již dva dny po útoku, o něco později únosci propustili dalších 28 školáků. Několika studentům se také již dříve podařilo utéct, ale 81 jich stále v zajetí zůstává.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám