Hlavní obsah

Nehoda autobusu v indickém Kašmíru, 30 mrtvých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejméně 30 lidí zahynulo a dvě desítky dalších utrpěly zranění při nehodě autobusu v indické části Kašmíru. Autobus sjel ze silnice v himálajské oblasti a zřítil se z prudkého svahu. Podle místních úřadů autobus mířil do města Džammú, které je zimní metropolí svazového teritoria Džammú a Kašmír. Vozidlo se zřítilo asi 200 metrů na starší cestu vedoucí tímto hornatým regionem, sdělily úřady.

Foto: Profimedia.cz

Nehoda autobusu v indickém Kašmíru

Článek

Zranění byli převezeni do nejbližších nemocnic. Nejméně deset pacientů v kritickém stavu bylo přepraveno do nemocnice v Džammú. „Nehodu způsobil svou nedbalostí řidič, který prorazil bezpečnostní bariéru na kraji silnice,“ prohlásil podle agentury AFP policista Sunil Gupta.

Foto: Profimedia.cz

Havárie autobusu v indickém Kašmíru

Nehody jsou na indických silnicích časté. Podle policie v zemi s více než 1,4 miliardy obyvatel při nich každoročně zemře přes 110 000 lidí. K většině těchto nehod dochází kvůli bezohledné jízdě, špatně udržovaným silnicím či špatnému technickému stavu vozidel.

V roce 2021 si nehoda ve státě Madhjapradéš v centrální části Indie vyžádala nejméně 40 obětí, když se autobus zřítil z mostu do vodního kanálu. V roce 2018 přišlo o život nejméně 55 cestujících při nehodě autobusu v jihoindickém státě Telangána.

Zřícený jeřáb na staveništi na indické dálnici zabil nejméně 17 lidí

Svět

Auto se v Indii zřítilo z útesu, dopadlo na jiný vůz

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám