Hlavní obsah

Zřícený jeřáb na staveništi na indické dálnici zabil nejméně 17 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tragická nehoda stavebního jeřábu na západě Indie připravila o život nejméně 17 dělníků, řada dalších osob je zraněných. Neštěstí se stalo při stavbě dálnice, která spojí nejlidnatější indické město Bombaj (Mumbaí) s Nágpurem.

Při stavbě mostu v Indii se zřítil jeřáb, nejméně 17 dělníků nepřežiloVideo: Reuters

 
Článek

K tragédii došlo podle serveru Hindustan Times v noci z pondělí na úterý, když se náhle zřítil speciální jeřáb používaný při stavbách dlouhých mostů na dálnicích či vysokorychlostních železnicích.

Neštěstí se stalo při stavbě dálnice Samruddhi Expressway ve svazovém státě Maháráštra.

Počty mrtvých a zraněných zřejmě ještě nejsou konečné, protože řada lidí, kteří byli v době neštěstí na staveništi přítomni, se ještě pohřešuje, uvedly složky účastnící se na záchranných operacích.

Indický premiér Nárendra Módí vyjádřil soustrast rodinám obětí a slíbil finanční kompenzaci ve výši 200 tisíc indických rupií (asi 53 tisíc korun) za každého usmrceného.

Dálnice Samruddhi Expressway patří mezi největší v současnosti budované infrastrukturní projekty v Indii.

Stavba, která spojí ekonomickou a finanční metropoli Bombaj s třímilionovým Nágpurem, je již z velké části hotová. Nyní se dokončuje úsek u Bombaje a právě na něm k neštěstí došlo.

U Tádž Mahalu rychle stoupá hladina řeky, poškodila už okolní památky

Svět

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám