Hlavní obsah

NATO odmítlo, že by jeho vrtulníky zabily afghánské strážné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kábul

Vedení NATO v Afghánistánu ve středu popřelo tvrzení afghánské policie, že by úterní střelba z jeho vrtulníků zabila desítku členů ochranky konvoje se zásobami pro alianci. Podle paktu nebyl v okolí žádný konvoj.

Článek

Mezinárodní ISAF uvedly pro agenturu AFP, že terčem byla skupina "ozbrojených jedinců", kteří připravovali přepadení. Směřovala k nim hlídka.

"Vzdušný tým usoudil, že jde o bezprostřední hrozbu, a zaměřil se na skupinu útočníků; jedna osoba byla zabita," uvedly ISAF ve svém komuniké. Několik osob bylo také zraněno a zatčeno.

"Prošetřili jsme sebrané informace a ISAF může potvrdit, že na tom místě v době (střelby) nebyl žádný logistický konvoj," zdůraznily ISAF s tím, že zadržené osoby nebyly soukromími strážci.

O útoku na afghánské strážné informovala místní policie. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Afghánský pilot zabil devět Američanů

Osm vojáků NATO a jednoho nájemného žoldnéře zabil na Kábulském letišti pilot afghánských ozbrojených sil. I pilot byl podle BBC nakonec v boji zabit....

Výběr článků

Načítám