Hlavní obsah

Nairobi vyděsil uprchlý lev

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nairobi
Aktualizováno

V keňské metropoli Nairobi vyvolal paniku lev, který utekl z nedalekého národního parku. Dospělí kvůli tomu přišli ve středu pozdě do práce a děti do školy. Občané čtvrti ležící na okraji parku ho spatřili v době ranní dopravní špičky v příkopu, informovala agentura AFP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranáři v Nairobi chytili uprchlého lvaVideo: Reuters

 
Článek

Keňský úřad ochrany přírody KWS na místo, kde lidé lva spatřili, poslal svou skupinu. Lva se podařilo uspat, převézt k veterináři, nasadit mu obojek a pak znovu vrátit do rezervace, uvedl KWS v prohlášení.

„Byla tady hrozná panika, děti přišly pozdě do školy a dospělí lidé do práce,” řekla studentka Roselyn Wangarová.

Lev byl ve čtvrti Ongata Rongai a její obyvatel Jackson Mwangi řekl, že park není dostatečně zabezpečený a zvířata z něj utíkají.

Místo krále zvířat retrívr. Na návštěvníky čínské zoo čekalo nemilé překvapení

Koktejl

Park se nachází asi sedm kilometrů od centra Nairobi a středeční případ nebyl první. V roce 2019 lev uprchlý z parku zabil jednoho muže, v březnu roku 2016 muselo být uprchlé zvíře utraceno, protože zaútočilo na člověka. V únoru téhož roku se dva lvi potulovali celý den chudinskou čtvrtí Kibera, než se je podařilo dostat zpět za plot.

V parku žijí kromě lvů také levharti, nosorožci a buvoli.

Nairobi patří v Africe k nejrychleji se rozrůstajícím městům, je vybudováno na bývalých migračních a loveckých trasách. Ochránci přírody poukazují na to, že lvi zde žili dříve než lidé, takže oni „neutíkají ani se nepotulují” městem. To lidé zabírají jejich životní prostor.

Medvěd na Sibiři zabil šestnáctiletého turistu

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám