Hlavní obsah

Nahlédněte pod pokličku severokorejské kulinářské soutěže v přípravě psího masa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Severokorejci nepřestávají být hrdí na svou kulinářskou tradici v konzumaci chutně uvařených psů. Jejich maso patří k nejoblíbenějším lahůdkám horkých letních dní. Právě proto se v KLDR na konci července koná každoroční festival psích specialit. Video agentury AP dává nahlédnout pod jeho pokličku.

V KLDR se konala kulinářská soutěž ve vaření psího masaVideo: AP

 
Článek

Psí maso je na korejském poloostrově považováno za obzvlášť výživné. Kuchaři účastnící se kulinářské soutěže ho před zraky diváků připravují na mnoho způsobů; často jako základní ingredienci ostrých polévek, jež v parných dnech pomáhají dodat tělu živiny vytrácející se pocením.

Důležitým aspektem kuchařského umu při přípravě psa, je surovinu zbavit pachutí a podpořit její typickou nasládlou chuť. „V této soutěži jsme se soustředili hlavně na to, abychom dobře zvládli var, abychom zlepšili chuť, odstranili syrový masový zápach a vyzdvihli zvláštní sladkost a chuť masa,“ cituje AP jednoho z kuchařů Pak Yong Rima.

Přestože si záběry ze severokorejského kuchařského festivalu nezadají se záběry z kulinářských akcí z vyspělých částí světa, nemění to nic na faktu, že značná část obyvatel KLDR trpí hlady, připomíná agentura AP.

Upozorňuje také na paradox, že Severokorejci psy nejen jedí, ale také chovají jako domácí mazlíčky.

Vítejte, soudruhu. Video jak ze sedmdesátek ukazuje Šojgua na návštěvě KLDR

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám