Hlavní obsah

Lidé lezli z metra oknem. Joker si v Tokiu vybral k útoku záměrně zaplněný vlak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tokio

Čtyřiadvacetiletý Kjota Hattori, který v neděli zaútočil v tokijském metru, řekl podle televize NHK, že záměrně „napadl přeplněný vlak“, odkud „by lidé nemohli utéci“. Oblečen do kostýmu zlosyna Jokera z příběhů o Batmanovi zranil Hattori o halloweenské noci při žhářském útoku a útoku nožem 17 lidí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Před útočníkem v masce Jokera prchali lidé z vlaku v Tokiu oknyVideo: Reuters

 
Článek

Podezřelý po zadržení uvedl, že uctívá zloducha z komiksů a filmů o Batmanovi. Před útokem navštívil čtvrť Šibuje, kde se sešli v halloweenských kostýmech mladí Japonci. Na sobě měl zelenou košili a fialový oblek, který připomínal Jokerův oděv.

Podle policie Hattori řekl, že „chtěl zabíjet lidi a dostat trest smrti“. K tomu, že chce dostat trest smrti, dospěl někdy v červnu. Inspirací pro útok mu pak byl podobný čin v příměstském vlaku, k němuž došlo v srpnu letošního roku, kdy muž pobodal deset lidí.

Muž v masce Jokera v tokijském vlaku útočil nožem a hořlavinou, 17 zraněných

Svět

Mladík se z něj snažil poučit – protože se tehdy útočníkovi nepodařilo zapálit kuchyňský olej, Hattori zvolil benzin do zapalovače.

Hattori byl zadržen pro podezření z pokusu o vraždu. Zranil mimo jiné i sedmdesátníka, který skončil v nemocnici ve vážném stavu. Pobodal ho do hrudi ve vagonu na lince Kejo u stanice Kokurjo na západním předměstí Tokia. Vlak v tu chvíli ještě jel.

Záběry publikované agenturou Reuters ukazují paniku, kterou útočník mezi cestujícími vyvolal. Lidé se snažili opustit metro i oknem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám