Hlavní obsah

Letadlo amerického námořnictva s 11 lidmi spadlo do moře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tokio
Aktualizováno

Letoun amerického námořnictva s 11 lidmi na palubě se ve středu zřítil do vod Tichého oceánu jihovýchodně od japonského ostrova Okinawa. Stroj C-2 měl namířeno na letadlovou loď USS Ronald Reagan, která v současnosti operuje ve Filipínském moři. Příčina nehody není známa, uvedl server listu Washington Post s odvoláním na zprávu sedmé flotily, která má základnu v japonském přístavu Jokosuka.

Foto: Profimedia.cz

Stroj Grumman C-2 Greyhound. Ilustrační foto

Článek

Podle informací japonského ministerstva obrany, na které se odkazuje agentura AP, záchranáři našli osm z jedenácti členů posádky, kteří jsou na živu. Americký prezident Donald Trump na Twitteru informoval, že jsou v dobrém zdravotním stavu. Po zbylých třech lidech záchranáři pátrají.

Stroj Grumman C-2 Greyhound se účastnil společného americko-japonského námořního cvičení. Cestou na USS Ronald Reagan se přibližně 150 kilometrů severozápadně od japonského atolu Okino Torišima zřítil do Pacifiku. To je asi napůl cesty mezi japonskou Okinawou a ostrovem Guam, který je autonomním územím Spojených států.

Foto: Profimedia.cz

Letadlová loď USS Ronald Reagan

Na místě probíhají pátrací a záchranné operace, do nichž je zapojena i loď Ronald Reagan. Příčina nehody, která se stala kolem 14:45 japonského času (06:45 SEČ), zatím není známa.

Reklama

Výběr článků

Načítám