Hlavní obsah

Kruté mučení v sauně ruský klobásový král nepřežil

Novinky, Jakub Štěpánek

Ruského oligarchu a majitele velkých závodů na zpracování masa našli mrtvého v jeho rezidenci nedaleko Moskvy. Čtyřiapadesátiletý Vladimir Marugov byl mučen a zabit maskovanými útočníky, jeho přítelkyni se podařilo uprchnout. Policisté vyšetřují čin jako vraždu.

Foto: Profimedia.cz

Zavražděný Marugov (vlevo) se synem, který zemřel loni.

Článek

Marugov, přezdívaný „klobásový král”, byl majitelem významných ruských masokombinátů. Maskovaní muži jej v pondělí přepadli v jeho venkovské rezidenci u města Istra zhruba 40 kilometrů od Moskvy, když odpočíval s přítelkyní v sauně.

Šestatřicetiletou ženu dva útočníci podle všeho svázali a Marugova hodinu mučili za účelem vydání peněz. Svázané ženě se podařilo uprchnout a přivolat ze sousedního domu policii.

Foto: Profimedia.cz

K vraždě došlo asi 40 kilometrů od Moskvy.

Ta už ale našla pouze mrtvého podnikatele, jehož tělo jevilo známky mučení. Poblíž byla objevena kuše, kterou pachatelé muže zřejmě postřelili. Marugov na následky zranění vykrvácel, uvedla BBC.

Foto: Profimedia.cz

Policie nedaleko místa činu objevila automobil podezřelých.

„Maskovaní útočníci vnikli na soukromý pozemek a v sauně přepadli majitele. Požadovali převod finančních prostředků,” uvedla policie, která oficiálně Marugova nejmenovala, ruský tisk ale informoval o identitě zavražděného.

Vyšetřovatelé objevili v blízkosti místa vraždy automobil podezřelých, kteří z místa utekli do lesa. Policie už zadržela v souvislosti s vraždou dva muže a případ vyšetřuje jako vraždu.

Marugov, který se v poslední době rozváděl s manželkou, přišel loni o syna, který se zabil při dopravní nehodě. Spekulovalo se také o složitém majetkovém vyrovnání, finančních problémech a dluzích, informoval Daily Mail.

Reklama

Výběr článků

Načítám