Hlavní obsah

Krokodýl v Austrálii zaútočil na devítiletého chlapce. Dítě bojuje o život

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těžká zranění utrpěl devítiletý chlapec v Národním parku Kakadu na severu Austrálie, když na něj zaútočil krokodýl. Incident se odehrál poblíž města Jabiru ve státě Severní teritorium ve chvíli, kdy hoch plaval v jezeře.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Záchranáři dítě převezli nejprve do místního zdravotního střediska, odkud jej později vrtulník dopravil do nemocnice v regionální metropoli Darwinu.

„Po útoku byl pacient převezen do komunitního zdravotního střediska Jabiru, kde jej ošetřili specializovaný lékař a letová sestra společnosti CareFlight,“ uvedla podle serveru ABC News společnost CareFlight, která provozuje leteckou záchrannou službu.

„Později byl letecky přepraven do nemocnice v Darwinu. Byl v kritickém, ale stabilizovaném stavu,“ dodal mluvčí společnosti.

Manažer tísňové komunikace Craig Garraway řekl, že chlapec utrpěl několik zranění. Dodal, že jejich plný rozsah však nezná. „Zdálo se ale, že bude v pořádku. Byl to asi šťastný útěk,“ řekl Garraway.

Podle oficiálních údajů žije v Národním parku Kakadu, největším národním parku Austrálie, deset tisíc mořských a sladkovodních krokodýlů. Je to asi deset procent všech těchto živočichů v Severním teritoriu.

Park o rozloze 20 tisíc kilometrů čtverečních, který vyhledávají turisté z celého světa, je na seznamu světového kulturního dědictví UNESCO. „Pamatujte, že kdekoli je voda, tam mohou být krokodýli. Buďte opatrní v blízkosti řek, vodních ploch,“ píše se na webových stránkách parku.

Australský rančer přežil střet s krokodýlem. Kousl predátora do očního víčka

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám