Hlavní obsah

Australský rančer přežil střet s krokodýlem. Kousl predátora do očního víčka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Drama s relativně šťastným koncem prožil chovatel skotu ze severoaustralského Twin Hill Station. Zaútočil na něj více než třímetrový krokodýl, který jej kousl do nohy a táhl ho do vody. Farmář pak náhodou zavadil svými zuby o oční víčko predátora a ten svou kořist pustil.

Foto: Profimedia.cz

Krokodýl mořský

Článek

Šedesátiletý rančer byl podle serveru ABC News na obchůzce pastvin, aby opravil poškozené části oplocení. Zastavil se u napůl vyschlého jezera a pozoroval, jak v ustupující vodní ploše plavou ryby.

Popošel ještě dva kroky, když se na něj vrhl krokodýl, kousl jej do pravé nohy a snažil se oběť zavléci do jezera. „Ten špinavý parchant mě silně sevřel a třásl se mnou jako s hadrovou panenkou,“ líčil svůj hororový zážitek.

Druhou nohou silně kopl krokodýla do žeber, ale to nepomohlo. „Byl jsem ve velmi nepříjemné situaci. Náhodou se mi ale zuby zachytily o jeho oční víčko. Bylo dost tlusté, jako bych se zakousl do nějaké kůže. Škubnul jsem mu s tím a on mne pustil,“ pokračoval farmář.

I přes poranění prý stačil rychle uskočit a dlouhými kroky prchal ke svému autu. „Chvíli mne pronásledoval, asi tak čtyři metry, ale pak toho nechal,“ dodal. Celý střet s krokodýlem prý trval asi osm vteřin.

Krvácející ránu na noze si farmář podvázal lanem a ovázal ručníkem, načež jej bratr odvezl do 130 kilometrů vzdálené nemocnice v Darwinu. Zdravotníci mu museli ránu opakovaně vyplachovat a dezinfikovat, aby zničili všechny bakterie z krokodýlí tlamy i špinavé jezerní vody.

Může vážit až jednu tunu

Lékaři jsou prý optimističtí. Pacientovi, kterému implantovali kožní štěp, se mezitím začala vracet citlivost do poraněné nohy. „Kdyby mě kousl jinam, mohlo to dopadnout úplně jinak,“ doplnil farmář.

Úřady mezitím krokodýla vypátraly a zneškodnily. Šlo o krokodýla mořského, který patří k největším živočichům svého druhu na světě. Dosahuje délky více než šest metrů a vážit může kolem jedné tuny.

Letadlo ztroskotalo v bažině zamořené krokodýly

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám