Hlavní obsah

Kimovi úderníci šturmují na pomoc tajfunem zdevastovaným oblastem

Novinky, jem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pchjongjang

Severokorejský režim zmobilizoval tisíce dělníků a členů vládnoucí partaje, které podle tamní tiskové agentury KCNA vyšle na pomoc tajfunem zdevastovaným oblastem. Před odjezdem na místo určení se Kimovi úderníci zúčastnili ceremoniálního průvodu v Pchjongjangu. Záběry od KCNA ve středu převzala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Masové shromáždění dělníků v KLDR před odjezdem do tajfunem zasažených oblastíVideo: Reuters

 
Článek

Severokorejská strana práce dělníky a partajníky nechala nastoupit před Palácem slunce Kumsusanem. Jde o mauzoleum Kim Ir-sena a jeho syna Kim Čong-ila, což je jedna z nejvýznamnějších staveb a pamětihodností v severokorejské metropoli.

Podle agentury KCNA se před palácem shromáždilo 12 tisíc dělníků a straníků. Na zveřejněných záběrech je vidět, jak se masa lidí dala na pochod. V nejbližší době by měla být přepravena na místo určení – tajfunem Mayska zdevastované pobřežní oblasti.

Na Koreu se žene silný tajfun Maysak

Svět

Podle satelitních záběrů tajfun způsobil rozsáhlé záplavy u přístavního města Wonsanu na jihovýchodním pobřeží Severní Koreje. Pod vodou bylo i tamní moderní letiště. Státní média oznámila, že si tajfun a záplavy vyžádaly několik desítek obětí.

Postižené oblasti o víkendu navštívil také severokorejský vůdce Kim Čong-un.

Kim navštívil oblast zničenou tajfunem, spekuluje se o hladomoru

Svět

Reklama

Výběr článků

Načítám