Hlavní obsah

Kanibalové zabili německého turistu, obávají se vyšetřovatelé

Vyšetřovatelé, kteří se zabývají smrtí německého turisty Stefana Ramina, mají podezření, že se na ostrově Nuku Hiva ve Francouzské Polynésii stal obětí kanibalů. Uvedl to list Daily Mail.

Článek

Ramin v polovině září zmizel na ostrově, pomoc zavolala jeho přítelkyně Heike Dorschová, která s ním na cestě byla. Záchranáři objevili ohniště a v něm pozůstatky zubů a plomb. Testy DNA definitivně potvrdí, zda jde o Ramina.

Podle listu Daily Mail bylo nalezené tělo rozsekáno na kousky a spáleno. Kolem ohniště se válely zbytky šatů.

Policisté nyní pátrají po místním průvodci Henri Haitim, v jehož doprovodu odešel Ramin na lov koz. Je pravděpodobné, že je poslední, kdo ho viděl živého.

Muži se vydali na lov, vrátil se ale jen průvodce Haiti a Dorschové řekl, že se stala nehoda a Ramin je zraněný. Dorschová chtěla zavolat pomoc, Haiti ji ale napadl a přivázal ke stromu. Pak utekl.

Dorschová se za několik hodin osvobodila a zalarmovala úřady.

"Nikdo nemůže uvěřit, že by se něco takového mohlo stát," řekla místnímu serveru Les Nouvelles starostka ostrova Deborah Kimiteteová. Průvodce Haiti byl na ostrově dobře známý, podle ní byl velký sportovec. Nyní po něm pátrá i jeho rodina.

Ostrov Nuku Hiva má asi 2000 obyvatel.

Pár vyjel na cesty v roce 2008 na katamaránu, na ostrovech francouzské Polynésie plánoval strávit několik měsíců.

Informace o kanibalismu se nejčastěji objevují v souvislosti s ostrovem Nová Guinea v Oceánii, kde se v rituálech praktikoval ještě ve 20. století.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám