Hlavní obsah

Kaddáfího syn Sajf Islám prchá do Nigeru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tripolis

Sajf Islám, druhorozený syn bývalého libyjského vůdce Muammara Kaddáfího, prchá z Libye do Nigeru. V zemi je už jeho bratr Saadí. Naopak bratr Mutasim byl zabit spolu s otcem Muammarem.

Článek

Vydání Sajfa Isláma požaduje Mezinárodní trestní soud (ICC), prý prchá stejnou trasou, jakou v září povstalcům unikl jeho mladší bratr Saadí. Nejprve tak asi překročí hranice s Alžírskem, odkud bude pokračovat do Nigeru. Pomáhají mu lidé z kmene Tuaregů, který patří mezi velké příznivce režimu jeho otce.

Niger přitom uvedl, že osoby, které stíhá ICC, vydá. Současně ale deklaroval, že dá azyl všem Libyjcům, kterým země nemůže zaručit bezpečnost.

Libyjské úřady o Sajfu Islámovi minulý týden tvrdily, že byl zabit. Později se ukázalo, že ho bojovníci jen pronásledovali, muž ale unikl.

Reklama

Související témata:

Související články

Osud Kaddáfího rodiny

Libyjský vůdce Muammar Kaddáfí je po smrti. Ve čtvrtek byl zabit i jeho syn Mutasím a zřejmě také další syn Sajf Islám. Další členové rodiny se pak nacházejí...

Výběr článků

Načítám