Hlavní obsah

Na agresivní krocany s baseballovou pálkou. Starostovi kanadského města došla trpělivost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Starostovi kanadského Louisevillu došla trpělivost s divokými krocany, kteří už delší dobu terorizují jeho město. Vyzval proto obyvatele, aby na agresivní opeřence vyrukovali s baseballovými pálkami.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Spouštěčem pro jeho emotivní apel v rozhovoru pro televizní stanici TVA Nouvelles se stalo úsměvné video, na němž krocan blokuje jednomu muži cestu domů a poté jej pronásleduje kolem auta.

Pan Michal Turcotte nejprve tlesknul rukama v naději, že dotěrné zvíře zažene. „Snažil jsem je jej zastrašit, ale nezabralo to. Pak jsem na něj házel sníh, ale ani to nepomohlo. No a pak běžel za mnou,“ líčil svůj příběh.

„Běžel jsem docela rychle. Nechytil mně, ale byl blízko mně,“ řekl dále pronásledovaný muž, kterého pří úprku před krocanem zachytil na mobilní telefon soused.

V sedmitisícovém Louisevillu není zdaleka jediným, kdo měl s agresivními ptáky problémy. Starosta města Yvon Deshaies obdržel už několik stížností od spoluobčanů a bere celou věc se vší vážností.

„Je tam jeden, který je dost velký a vyvolává zmatek. Skočil na člověka na invalidním vozíku a začal do něj klovat. Ty krocaní drápy jsou jako žiletky,“ varoval starosta s tím, že kontaktoval ministerstvo životního prostředí, aby situaci nějak řešilo.

Odpověď zatím nedostal, a tak vyzval veřejnost, aby vzala věc do vlastních rukou. „Lidé v Louisevillu, hned zítra si vezměte baseballové pálky a hotovo,“ naléhal starosta.

„Lidé jsou na prvním místě. Nemám nic proti zvířatům, to vůbec ne, ale když některé zaútočí na člověka, tady doma v Louisevillu, tak to je konec. Děkuji,“ dodal razantně čelný představitel města.

Město v USA okupuje hejno divokých krocanů

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám