Hlavní obsah

Hladovku, kterou v Keni nařídili kazatelé, nepřežilo více než 300 věřících

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hladovku, kterou věřícím v Keni z náboženských důvodů nařídilo vedení evangelické sekty, nepřežilo více než 300 lidí. Policie v úterý v lese Shakahola na východě země našla dalších 19 těl, uvedla podle agentury AFP zástupkyně místních úřadů.

Foto: Stringer, Reuters

Forenzní experti nesou těla členů křesťanského kultu zvaného Good News International Church, kteří věřili, že půjdou do nebe, pokud se vyhladoví k smrti

Článek

Členové sekty věřili, že při dodržování extrémního půstu se dostanou do nebe a setkají se s Ježíšem Kristem. Vyšetřovatelé už dříve uvedli, že takto jim to říkal šéf sekty Paul Mackenzie.

První oběti byly objeveny 13. dubna a úřady stále pátrají po dalších tělech v lese Shakahola, který má rozlohu 15 000 hektarů. Nachází se nedaleko přístavního města Malindi.

„Počet mrtvých se po exhumaci dalších 19 těl zvýšil na 303,“ řekla dnes agentuře AFP zástupkyně místních úřadů Rhoda Onyanchaová.

Mackenzie je od 14. dubna ve vazbě a bude stíhán za terorismus. Policie v souvislosti s tímto případem zatkla dalších nejméně 35 lidí.

Podle výsledků pitev dříve nalezených těl většina z nalezených zemřela hlady. Někteří další však byli ubiti k smrti, uškrceni či udušeni. Již dříve úřady uvedly, že některým nalezeným tělům chyběla část orgánů.

Případ sekty sídlící v lese Shakahola podle agentury AFP v Keni vyvolal debatu o přísnější regulaci aktivit náboženských organizací. V převážně křesťanské zemi podle oficiálních údajů funguje na 4000 sekt a církví.

V lese, kde sídlila sekta nutící své členy k hladovění, nalezli přes 200 těl

Svět

Děti se postily na slunci, aby umíraly rychleji. O keňské sektě vypovídal kazatel

Svět

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám