Hlavní obsah

V lese, kde sídlila sekta nutící své členy k hladovění, nalezli přes 200 těl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V lese Shakahola u pobřeží města Malindi na východě Keni objevili tamní vyšetřovatelé masový hrob s více než 200 těly. Policie se domnívá, že ve většině se jedná o členy místní sekty, která je nutila k hladovění. S odkazem na tamní úřady o tom v sobotu informovaly agentury Reuters a AFP.

Foto: Stringer, Reuters

Keňská policie exhumuje ostatky nalezené v lese Shakahola na východě Keni

Článek

Policie oblast s masovým hrobem prohledává už od druhé poloviny dubna. Celkové číslo nalezených těl od té doby postupně narůstá.

V sobotu našli vyšetřovatelé dalších 22 těl, čímž se celkové číslo vyšplhalo už na 201, citovala agentura Reuters regionální komisařku Rhodah Onyanchaovou.

Úřady se domnívají, že většina těl nalezených v této oblasti patří členům sekty. V souvislosti s úmrtími bylo zadrženo 26 lidí, a to včetně bývalého vedoucího sekty Paula Mackenzieho (někdy psán také jako Makenzie). Stovky lidí se dále pohřešují.

Foto: Stringer, Reuters

Vedoucí sekty Paul Mackenzie je ve vazbě

Policie oblast, kde sekta sídlila, dál pročesává, a doufá, že najde některé přeživší. Pohřešovaných v souvislosti se sektou nazývanou Good News International Church jsou stále stovky, píše agentura Reuters.

Vyšetřovatelé se domnívají, že většina těl patří členům sekty, kteří věřili, že se držením extrémního půstu dostanou do nebe a setkají se s Ježíšem. Podle vyšetřovatelů jim to říkal šéf sekty Mackenzie, který je kvůli tomu ve vazbě. Podle výsledků pitev na prvních tělech většina z nalezených zemřela hlady. Někteří další však byli ubiti k smrti, uškrceni či udušeni. Již dříve úřady uvedly, že některým nalezeným tělům chyběla část orgánů.

Případ sekty sídlící v lese Shakahola podle agentury AFP v Keni vyvolala debatu o přísnější regulaci aktivit konfesních organizací. V převážně křesťanské zemi podle oficiálních údajů funguje na 4000 sekt a církví.

Nejezte a setkáte se s Kristem, sliboval keňský pastor a následovníci mu uvěřili. Mrtvých je na padesát

Svět

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám